dinsdag 30 maart 2010

Expositie


GRONDSTOF

Met werk van:
Laurien Dumbar
,
Martine Viergever
,
Sam Crude
n,
Jason Coburn
,
Conny Groenewegen
,
Eric Roelen,
Aletta de Jong.

Opening op 10 april om 17.00 uur
Te zien t/m 12 juni 2010
Open: Donderdag en Vrijdag van 13.00u - 21.00u
Zaterdag van 13.00u - 17.00u
Gesloten: 29, 30 april en 1 mei

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Welkom in het voorjaar!
En welkom ook op een nieuwe tentoonstelling in de galerie.
Oude waarden en nieuwe vormen zijn ook deze keer de GRONDSTOF voor de opzet van het programma en een eerste dynamische presentatie.


Goed bevallen is de samenwerking met gastcuratoren, die gaan dit jaar de galerie weer met nieuwe ideeën verfrissen. In 2010 zullen er twee exposities plaatsvinden die over een langere tijd te zien zijn. De galerie fungeert weer als actieve plek waar regelmatig nieuwe evenementen plaatsvinden die de expositie doen groeien. Maak alvast ruimte in je agenda voor lezingen, presentaties, rondleidingen, discussies of filmvertoningen! De exacte data worden aangekondigd op de website emmymiltenburg.blogspot.com.

Gastcurator van de eerste expositie GRONDSTOF is Aletta de Jong. Haar werk was vorig jaar al te zien in de galerie. Nu heeft zij verwante kunstenaars en ontwerpers uitgenodigd en zal de verschillende werken onderling verbinden door middel van een eigen installatie die tevens de inrichting van de galerie vormt.

Duurzaamheid is een belangrijk ingrediënt in het tentoongestelde werk, dat zich kenmerkt door kwaliteit. Het gaat om spullen waar je echt blij van wordt en die je daarom langer bij je wilt houden.

De ontwerpers en kunstenaars zijn allen op een bijna ambachtelijke manier met hun vak bezig en kijken naar de herkomst van hun GRONDSTOF: hun werkwijze, materialen en manier van maken. Veel van het werk wordt kleinschalig of ‘customized’ geproduceerd. Het kan door de koper worden aangepast of veranderd, of het wordt speciaal op maat gemaakt. Deze manier van produceren zorgt voor een andere band tussen maker, product en koper.
Tijdens de expositie zijn schilderijen te zien van Laurien Dumbar, sieraden van Martine ­Viergever, er is kleding van Sam Cruden, een speciaal voor de galerie ­gemaakt werk van kunstenaar Jason ­Coburn, nieuw werk van modeontwerpster Conny Groenewegen en werk van de net afgestudeerde beeldend kunstenaar Eric Roelen.

Tot ziens op de opening van
GRONDSTOF zaterdag 10 april om 17.00 uur!

Emmy